Sistema de detecció via radio

Quan s’ha d’instal·lar un sistema de detecció i alarma contra incendis en un edifici singular, com un hotel rural, museu, església etc. sovint s’ha de tenir present l’aspecte estètic i decoratiu a més de la seguretat per als clients.

El material secundari d’una instal·lació de detecció d’incendis com és el cablejat, les canaletes, o el tub de PVC, crea un impacte visual que és prescindible i es pot suprimir.

Aquest, és el principal avantatge d’un sistema via radio. Només s’ha de cablejar un transmissor connectat a una central d’incendis convencional. A partir d’aquí es poden configurar fins a 32 elements (detectors, polsadors, sirenes i mòduls) que funcionen autònomament i emeten la senyal de foc, alarma etc. rebuda per el transmissor i enviada a la central.

En edificis grans (més d’una planta) o amb parets gruixudes, és probable que es necessiti instal·lar un mòdul expansor per tal d’amplificar la senyal del transmissor i arribar a tots els elements.

esquema via radio - segurifoc girona

El cost dels components és més elevat que una instal·lació convencional. Tanmateix en segons quines obres pot reduir els costos totals ja que la instal·lació és molt senzilla (sense forats, regates ni passar conduccions ni cablejat), per tant i la mà d’obra es redueix significativament.

Segurifoc ha instal·lat aquest tipus de sistemes en un hotel de luxe com el Mas Mordenyach o el Hotel i Museu del Castell de Sant Julià de Ramis, en ambdós casos la rendibilitat estètica i econòmica justificava aquesta opció.

sistema deteccio via radio - segurifoc girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies