Sistemes de ventilació de fums: exutoris

El RD 2267/2004 – Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials” defineix a l’Annex II (Requisits constructius dels establiments industrials segons la seva configuració, ubicació i nivell de risc intrínsec) que hauran de disposar de sistemes d’extracció de fums, exutoris, els casos que s’indiquen a continuació:

Els sectors amb activitats de producció:
De risc intrínsec mitjà i de superfície construïda ?2000 m^2
De risc intrínsec alt i superfície construïda ?1000 m^2

Els sectors amb activitats d’emmagatzemat:
De risc intrínsec mitjà i superfície construïda ?1000 m^2
De risc intrínsec alt i superfície construïda ?800 m^2

La ventilació podrà ser natural a no ser que la ubicació del sector ho impedeixi; en aquest cas, haurà de ser forçada.

Els exutoris es disposaran uniformement repartits en la part alta del sector, ja sigui en zones altes de teulada o coberta. Aquests hauran de ser practicables de manera manual o automàtica.

S’haurà de disposar d’obertures d’entrada d’aire en la part baixa del sector, els quals hauran de tenir la mateixa proporció de superfície requerida que els de sortida de fums. S’acceptaran com a entrades d’aire els forats de les portes d’accés al sector.

Per tant els exutoris són una sistema de protecció contra incendis molt comú en les naus industrials de nova legalització. Per al disseny i la instal·lació dels exutoris s’aplica la norma UNE-23585.

ventilacio fums i exutoris - segurifoc girona

Recentment Segurifoc ha realitzat dues instal·lacion de sistemes de ventilació de fums via exutoris. 8 equips en una Nau de Lloret de Mar, on es van instal·lar exutoris de Lames i 2 exutoris en una nau de Bonmatí, on es van instal·lar exutoris de comporta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies