Balanç d’incendis a habitatges durant 2014

Aquesta setmana s’han publicat les xifres de morts per incendi en habitatge l’any 2014. 116 mort, això significa un 11,5% més respecte a l’any 2013. Les variants que es repeteixen en aquests tràgics successos són: víctimes majors de 65 anys, incendis a l’hivern i durant la nit. Cal dir que aquests incendis es deuen a sobrecàrregues en les línies elèctriques, estufes i cigarrets mal apagats.

Què es pot fer per reduir el risc a nivell governamental?
Com sempre la conscienciació i la prevenció juguen un paper fonamental en aquests casos. A nivell europeu s’estima que cada any moren 4000 persones a causa dels incendis, per això estan estudiant iniciatives per reforçar la legislació ia fer campanyes de conscienciació. Hi ha països com França, que enguany obliguen a tenir detecció d’incendis en habitatges.

Que es pot fer per per reduir els riscos a nivell particular?
El detector autònom i els extintors portàtils són dos aparells de fàcil instal·lació i ús realment eficaços per detectar i apagar un conat d’incendi que es pugui produir en un habitatge. En un altre àmbit que podem prendre precaucions és en la utilització d’elements constructius i mobiliari ignífug.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *